lunes, 1 de abril de 2019

ALIMÉNTATE BEN


O programa  ALIMÉNTATE BEN  pretende achegar aos nenos e nenas ao medio natural, facendo reflexionar e explorar os seus elementos, os alimentos necesarios para a supervivencia e os beneficios que nos achegan.

Esta semana iniciamos a modalidade Froita na Escola que ten por obxecto o fomento do consumo de froita entre o alumnado de 3 a 16 anos de centros escolares. Nesta modalidade ofrécese froita fresca f gratuita a través da convocatoria do FOGGA.

Esta modalidade consiste no reparto de froitas frescas e castañas ao alumnado de centros escolares dos niveis educativos de educación infantil, primaria e secundaria obrigatoria.
Moitos nenos e nenas non intentaron




Moitos nenos e nenas non tentaron probar un pouco de froita, é unha pena xa que ese era o obxectivo deste programa.
As froitas son un alimento natural e delicioso, con beneficios que foron estudados e confirmados pola ciencia durante anos. Son un xenial aliado cando se combaten enfermidades porque achegan unha gran cantidade de vitaminas e nutrientes necesarios para o noso corpo. Pero isto non é todo…
As froitas son unha importante achega nutricional para o noso organismo. Teñen enormes cantidades de vitaminas, fibra,  fitonutrientes e minerais antioxidantes. Existe unha gran diversidade de froitas e cada unha delas achega beneficios sobre a súa composición.

En certas ocasións, as froitas atopáronse no centro de polémicas polo seu alto contido de azucres, ata o punto que algunhas persoas relacionáronas con enfermidades. A realidade é que as froitas teñen  fructosa, pero en moi pequenas cantidades. Así mesmo, os efectos non desexados que a  fructosa podería carrexar son moi poucos debido á combinación de fibra e auga que a maioría das froitas posúen. A fibra fai máis lento o proceso de dixestión e mastigación das froitas, por este motivo ao fígado lévalle máis tempo procesar a  fructosa. Do mesmo xeito, a fibra ten a propiedade de saciar, facendo que as persoas consuman menos calorías que proveñan doutros alimentos.






Os beneficios que che presentaremos a continuación atópanse apoiados por investigacións científicas que confirmaron que as froitas son un alimento totalmente saudable que non debería faltar na nosa alimentación diaria.

  • Reduce a tensión arterial e mellora o control  glucémico en persoas con diabetes.
  • Reduce en 46% o risco de desenvolver diabetes en mulleres.
  • Reduce en 7% o risco de padecer enfermidades cardíacas.
  • Reduce o risco de derrames cerebrais e infartos.
  • Reduce o colesterol.
  • Desacelera a absorción de  carbohidratos.
  • Aumenta a saciedade.....




Tendo en conta todo isto anímovos a comer máis froita.
Ademais á maioría de vós quérovos felicitar porque o tentastes, mesmo un de vós probou un pouco de  melón e acabou coméndose un gran anaco o que me fixo sentir unha gran alegría. 






No hay comentarios:

Publicar un comentario